Matematik

Bestem b og c i en parabel

24. september 2012 af MartinSEJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med et stykke, jeg ikke rigtig kan få løst det lyder således "Parablen y= 2x2 +bx +c har toppunkt i (2,b). Bestem b og c." håber nogen kan hjælpe, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det vides så, at for y = f(x) = 2x2 + bx + c er

f '(2) = 0 og f(2) = b .

Indsæt disse betingelser til bestemmelse af b og c.


Svar #2
24. september 2012 af MartinSEJ (Slettet)

Kan du måske uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i #1? Hvis du ikke har lært om differentialregning, kan man i stedet benytte formlen for toppunktets koordinater:

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a)) .

Det er givet, at xT = 2, dvs -b/(2a) = 2 . Man kender a; find nu b. Når b er bestemt, kan man så finde koefficienten c af

f(2) = b .


Skriv et svar til: Bestem b og c i en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.