Matematik

Reducere

25. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Hej alle,

Jeg vil gerne have hjælp til at reducere udtrykket (a+2b)^2-(a+2b)(a+b)

Mit bud :

(a+2b)^2-(a+2b)(a+b) =

a^2+2ab+2ab+4b^2-a^2+ab+2ab+2b^2 =

7ab+6b^2

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af Kulka (Slettet)

(a+2b)2-(a+2b)(a+b)=

a2+4b2+4ab-(a2+ab+2ab+2b2)=

a2+4b2+4ab-a2-3ab-2b2=

ab+2b2

 

Husk parantesen og husk at man ophæver en minus-parantes ved at ændre fortegn ved alle ledene i parantesen. 


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.