Matematik

differential regning hjælp

25. september 2012 af mrthe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse 2 opgave og jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

 

Den første lyder. En funktion er bestemt ved f(x) 7lnx-2x2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for punktet p(1,f((1))

 

Den anden lyder. En funktion f er bestemt ved F(x) = -2x3+x2+4x-3
Vis at tangenten i punktet p(0,f(0)) er parallel med linjen m der har ligningen 4x-y+2=0

 

Håber i kan hjælpe mig igang :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af mathon

 

                        ...skriv den almene tangentligning

                 og
                           indsæt i den


Svar #2
25. september 2012 af mrthe (Slettet)

y-f(x0) = f'(x0)(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af mathon

            du skal altså indsætte

                 f '(1)     og    f(1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2012 af mathon

 

                               y = f '(1)•(x-1) + f(1)


Svar #5
25. september 2012 af mrthe (Slettet)

Hvis vi tager udgangpunkt i nr. 2 hvad skal jeg så sætte ind til sidst i (x-x0)?

y-f(x0) = f'(6x+2x+4)(x-x0)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2012 af mathon

                     f(x) = 7ln(x) - 2x2

                     f '(x) = (7/x) - 4x           f '(1) = (7/1) - 4•1 = 7 - 4 = 3

 

                     f(1) = 7ln(1) - 2·12 = 0 - 2 = -2

tangentligning i (1,-2)

                     y = 3•(x-1) +(-2)

                     y =3 x - 3 - 2


                     y = 3x - 5


Skriv et svar til: differential regning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.