Fysik

Gitterligning

25. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Hvordan måler man rilleafstanden?

Hvad skal man isolere på gitterligningen for at beregne rilleafstanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af mathon

 

                 d•sin(φn) = n•λ

                 d = (n•λ) / sin(φn)                  d = d(istance)


Svar #2
25. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Ja, jeg skulle bare lige være sikker.

Det er ret forvirrende at det både hedder "Rilleafstand", "Gitterkonstant" og "d". Selvom 'd' blot er er forkortelse selvfølgelig :)

Men tak skal du have Mathon! :)


Skriv et svar til: Gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.