Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Priselasticitet i et punkt?

26. september 2012 af christinacomaco (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder med en opgave der hedder:

Efterspørgslen af en vare kan skrives som

Efterspørgsel: P=30-½x

 

a) Hvad er priselasticiteten, hvis

P=29?

P=15?

Hvis P=1

 

b)Hvor på kurven er priselasticiteten netop -0,5?

 

a) Jeg er med på at Priselasticiteten= ΔQ/ ΔP* P/Q

Umiddelbart mener jeg at  ΔQ/ ΔP=-½, men jeg kan se på resultatet at det må være helt hen i vejret, da jeg ved en pris på 29 for en elasticitet der hedder -7,25

Hvis jeg sætter P=29, finder jeg at x (som vel er Q, ja?) er lig 2, så jeg siger: E= -0,5*(29/2)=-7,25

Hvad går der galt?

Skal jeg vende den, og sige:

Hvis P=30-½x

så er 1x=60-2P og så er ΔQ/ ΔP=-2?? Det giver helt klart en "pænere elasticitet, men jeg har bare ikke forstået, hvad det er jeg laver :-)

Nogen der kan hjælpe med forklaring, samt hvad der er det gtige at gøre?

 

 


Svar #1
27. september 2012 af christinacomaco (Slettet)

Slet ingen?


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Eftersom "Q" er x, er dP/dQ = dP/dx = -1/2 , så dQ/dP = 1 / (dP/dx) = -2 .


Svar #3
02. oktober 2012 af christinacomaco (Slettet)

Selvflgelig. Tak


Skriv et svar til: Priselasticitet i et punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.