Matematik

Nulreglen - hjælp!

26. september 2012 af hansenjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet den opgave at løse en ligning, ved hjælp af nulreglen - men er på bar bund. 

 

Ligningen lyder: 7(3x+2)*(x-8)=0 

 

Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

3x+2=0 ∧ x-8=0

x=-2/3 ∧x=8

 

 


Svar #2
26. september 2012 af hansenjulie (Slettet)

Hvad gør du med 7-tallet uden for paratesen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Den "glemmer" du :)


Svar #4
26. september 2012 af hansenjulie (Slettet)

Kan man godt bare det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#4, ja.

Nulreglen siger, at et produkt er nul hvis en af faktorerne er nul. [ a•b=0 <=> a=0 v b=0 ]


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2012 af mathon

 

                       7(3x +2 ) (x - 8) = 0

                       21(x + (2/3)) ( x - 8) = 0               og nulreglen

         


Svar #7
26. september 2012 af hansenjulie (Slettet)

1/2 x^2=4x 

 

3x^2-x=5x 

 

Kan bare slet ikke finde ud af det?!


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2012 af mathon

                    1/2 x2 - 4x = 0

                    (1/2)•x•(x - 8) = 0 ............

 

 

                   3x2 - x = 5x

                   3x2 - 6x = 0

                   3•x•(x-2) = 0 ............


Svar #9
26. september 2012 af hansenjulie (Slettet)

Forstår det ikke?

Hvad er svarene så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2012 af mathon

              

                           ...hvilke værdier skal x antage for at venstre siden bliver nul


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

I den første er løsningerne: x=0 ∧x=8

I den næste er løsningerne: x=2 ∧x=0


Svar #12
26. september 2012 af hansenjulie (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2012 af mathon

            
                ...det var løsningerne


Skriv et svar til: Nulreglen - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.