Matematik

Matematik - ligning.

27. september 2012 af Manjajensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er en opgave til imorgen! og jeg er seriøst i nød.

I en model kan sammenhængen mellem højde og aldre for drenge i alderen 5 år til 17 år beskrives ved: y= 5,5x + 110

hvor y er højden målt i cm, og x er alderen målt i år efter det femte år.

gør rede for, hvad tallene i modellen fortæller om drengenes højde. Har svært ved den! På forhånd mange tak :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af SuneChr

x = 0  svarer til 5 år

x = 1  svarer til 6 år

x = 2  svarer til 7 år

Ved 5 års alderen er drenge 110 cm høje og vokser herefter med 5,5 cm pr. år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af Andreww (Slettet)

y = 5.5x + 110

Du skal genkende formen som en lineær funktion; y = ax + b     | a = hældningen,  b = værdien til y(0)

I dit konkrete tilfælde vil det sige at højde øges med 5.5 cm pr. år. Funktionen fortæller samtidig at minimumshøjden er 110cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af Snick (Slettet)

Funktionen er af lineær form

f(x) = ax + b

hvor a fortæller noget om hældningen, hvilket du kan oversætte til at fortælle noget om hvor meget højden ændrer sig pr. år

b fortæller noget om skæringen med y-aksen, hvilket du kan oversætte til at fortælle noget om højden til tiden x = 0, eller med andre ord ''en start højde'' fra det tidspunkt hvor funktionen er gældende


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Andet eksempel.Børns urinblære er 30 ML. ved fødselen og vokser med 30 ML. per år til det fyldte 17.år og således er deres forventet blære størrelse = alder i år x 30 + 30.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det tager 17 år for blæren at vokse med 30mL , så den vokser med 30/17 pr år .


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Andersen 11 har ret i meget, men her har jeg ret ,,,, alder i år X 30 +30

eksepel 1

0,6 år x 30 +30 = 48 ml

 eksempel 2

 10 år X 30 +30 = 330 ml.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg havde overset det indføjede "per år" i #4, da jeg skrev #5. Så er det korrekt med en vækst på 30 pr år.

Forskriften vil man så skrive y = 30x + 30 , hvor x er alderen i år. Det er meget forvirrende at benytte bogstavet "x" eller "X" som et gangetegn; benyt gangeprik · eller til nød stjernen * .


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

det har du ret i jeg er for gammeldavs her efterdags vil jeg bruge * som gannge tegn.

men det jeg vil næppe ændre hovede formen i min svar til folkeskole eleveer eller desperate gymannisiaster.

og at jeg i en vær form prøver at holde mig fra at kalde noget x y z t v osv nogen steder.

du skal regne med den mangelfulde undervisning de for , når de fleste ser "30x" så læser de det ca, sådan som " 3o stykker et eller andet " og ikke som " 30 gange et eller andet " ,, de fleste ved ikke at hvis der ikke stå noget i en matematisk sætning så betyder det at der ingen ting står, at der netop står "gange"  i to af de anerkende 3 matematiske skrive måder og at de ikke en gang selv er blevet oplyst om i hvilken af disse de er blevet skolet.

 


Skriv et svar til: Matematik - ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.