Matematik
Differential-og integralregning
Hej!
Hva er det lige man skal gøre, hvis man skal finde stamfunktionen til
f(x)=(3x^4-1)^5
?
skal de integreres hver for sig eller?
Svar #2
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)
Dette er ikke så lidt, og der vil ikke kunne blive stillet krav om at regne det i hånden til matematik på gymnasiet :)
Svar #3
28. september 2012 af mathon
(3x4-1)5 = (3x4)5 - 5•(3x4)4 + 10•(3x4)3 - 10•(3x4)2 + 5•(3x4) - 1 =
243x20 - 405x16 + 270x12 - 90x8 + 15x4 - 1
∫ (3x4-1)5dx = ∫ (243x20 - 405x16 + 270x12 - 90x8 + 15x4 - 1)dx =
(81/7)x21 - (405/17)x17 + (270/13)x13 - 10x9 + 3x5 - x + k
Svar #5
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det er ikke særlig hensigtsmæssigt i opgaven, som den er formuleret her. Men det er et udmærket hint i den korrekte version af trådstarters opgave, der kører her
Skriv et svar til: Differential-og integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
