Fysik

Betydende cifre

29. september 2012 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg er i gang med lave fysik rapport, og skal have omregnet mine resultater til antal betydende cifre, hvilket jeg ikke forstår hvordan man gør. Dem jeg skal have lavet om til fx 9,01 *10^3 er: 

0,053451327 kg/m^3 ≈

0,869 kg/m^3 ≈

1,145kg/m^3 ≈

0,78kg/m^3 ≈

0,064kg/m^3 ≈

0,269 kg/m^3 ≈

0,841kg/m^3 ≈

30482,1366J/K ≈

Jeg vil virkelig være taknemllig hvis der var nogle der ville hjælpe mig med at forstå det, så jeg kunne komme videre med afleveringen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2012 af SuneChr

3,14159265

2 betydende cifre:           3,1

3 betydende cifre:           3,14

4 betydende cifre:           3,142

5 betydende cifre:           3,1416

6 betydende cifre:           3,14159

Et foranstillet nul tæller ikke med i antal betydende cifre


Svar #2
29. september 2012 af zuku (Slettet)

Men hvordan får man det omregnet til potens? 


Svar #3
29. september 2012 af zuku (Slettet)

Er det her rigtigt?

30482,136 J/K≈30,5*10^7 J/K


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2012 af SuneChr

# 3      30482,136 J/K ≈ 30,5·103 J/K        (3 betydende cifre:  { 3 0 5 } )

103 fortæller, at kommaet skal flyttes 3 pladser til højre.

---------------------------------------

0,053451327 kg/m3

4 betydende cifre   5,345·10-2 kg/m3

3 betydende cifre   535·10-4 kg/m3

7 betydende cifre   5345133·10-8 kg/m3


Svar #5
29. september 2012 af zuku (Slettet)

Jeg har desværre meget meget svært ved at se hvad jeg skal gøre, men tak fordi du prøver :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2012 af SuneChr

0,053451327 kg/m3   ≈   5,35·10-2  kg/m3               (3 betydende cifre)

0,869 kg/m3               ≈   8,69·10-1  kg/m3              (3 betydende cifre)

1,145 kg/m3               ≈  1,15          kg/m3               (3 betydende cifre)

0,78 kg/m3                 ≈  7,80·10-1  kg/m3               (3 betydende cifre)

0,064 kg/m3              ≈   6,40·10-2  kg/m3               (3 betydende cifre)

0,269 kg/m3              ≈   2,69·10-1  kg/m3                (3 betydende cifre)

0,841 kg/m3               ≈  8,41·10-1  kg/m3               (3 betydende cifre)

30482,1366 J/K          ≈  3,05·104  J/K                     (3 betydende cifre)

 

Det, der står foran 10´er potensen, ligger i               1 ≤ x < 10


Svar #7
29. september 2012 af zuku (Slettet)

Jeg tror måske jeg har fundet ud af det nu:

1 = har du beregnet

2 = 869*10^-3

3 = 1,14*10^3 eller 1,1*10^3

4 = 78*10^-2

5 = 64*10^-3

6 = 269*10^-3

7 = 841*10^-3


Svar #8
29. september 2012 af zuku (Slettet)

Hov, jeg havde ikke set du havde svaret! Men mit resultat ser da næsten rigtig ud, kan jeg se ;)
Mange tak! :)


Skriv et svar til: Betydende cifre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.