Matematik

Trigonometri (hjælp til udregning)

29. september 2012 af ShuShuu (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle 

jeg har brug for hjælp til at udregne denne opg. vil meget gerne have en forklaring på hvordan man udregner den og hvad man præcist har gjort.. jeg står her og er helt blank og ikke kan komme videre med de andre opg..

tak på forhånd :-)

her får I opgaven: 

i trekant ABC er A = 34,75 (grader) , b= 3,27 og c= 12,54, begregn siden a og trekantens øvrige vinkler og arealet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2012 af peter lind

Brug cosinus relationerne til at finde a. Derefter kan du bruge cosinus eller sinusrelationerne til at finde vinklerne


Svar #2
29. september 2012 af ShuShuu (Slettet)


Svar #3
29. september 2012 af ShuShuu (Slettet)

#1


Brug cosinus relationerne til at finde a. Derefter kan du bruge cosinus eller sinusrelationerne til at finde vinklerne

 

skal man så ikk regne den sådan her ud:

cos(B) = hosliggende / hypotenusen

                     dvs 3,27 / 12,54  = 0,260

cos(0,260) = 0,9

hmm ved ikk men synes ikke helt det rigtigt :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Trekanten er ikke oplyst at være retvinklet, så du kan ikke benytte de specielle formler, der gælder i en retvinklet trekant. Benyt vejledningen i #1. Man kender en vinkel A og de to hosliggende sider b og c .


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2012 af peter lind

Det er ikke cosinusrelationerne. Du bruger reglerne for en retvinklet trekant; men der er altså intet, der tyder på at det er en retvinklet trekant. Den ene af cosinusrelationerne siger

a2 = b2+c2-2b*c*cos(A)


Svar #6
29. september 2012 af ShuShuu (Slettet)

okaaaay tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Trigonometri (hjælp til udregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.