Matematik

hjælp (:

29. september 2012 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

hvordan bergner man en afstand?

eks.:

Afstand ha C = 40

Højden A ha = 101

og vinkel C i trekant ABC er 60 grader.

og trekantens areal er 8528.

 

 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Svar #1
29. september 2012 af Jonas2840 (Slettet)

har lavet en tegning af trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du tænker på afstanden fra højden ha's fodpunkt til C?

Højden fra A kaldes ha , ikke A ha .

Hvad er der givet i opgaven?

 

Det ser ud til at være den samme opgave, som du har kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1243532

Prøv at benytte den sædvanlige notation i trekanter i stedet for disse uklare betegnelser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis højden ha er givet til ha = 101, og vinkel C = 60º , finder man stykket fra højdens fodpunkt D til C af

tan(C) = ha / |DC| , dvs

|DC| = ha / tan(C) = 101/√3 ≈ 58,31 , hvilket ikke er konsistent med det oplyste tal 40.


Skriv et svar til: hjælp (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.