Matematik

Fart

30. september 2012 af StaldTuff (Slettet)

Please hjælp! Jeg sidder med min matematik aflevering og er ved den sidste opgave men er ret lost på et spørgsmål..
Det jeg får afvide i opgaven er:
Gennemsnitsfarten er = 60 km/t
Længde toget flytter sig = 10 km, 15 km, 30 km, 45 km og 60 km

Så skal jeg jo udregne hvor lang tid det tager for toget at køre de 10, 15, 30, 45 og 60 km men jeg kan simpelthen ikke huske formlen... Så er der nogle der kan hjælpe mig her? :D

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2012 af Andreww (Slettet)

Hastighed = tilbagelagt vejstrækningtid

Hint: 10,15,30 går op i 60 et helt antal gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

v = s / t

 


Svar #3
30. september 2012 af StaldTuff (Slettet)

Jeg ved ikke hvad jeg gør galt eller om jeg bare er helt dum i dag..
Men er det ikke rigtig at jeg siger fx. 10/60?? Men 10/60 giver på min lommeregner 0,17 og det kan jo ikke passe eller kan det??

og tak for jeres svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 t = s / v

t = 10 km / (60 km/t)

t = 15 km / (60 km/t)

t = 30 km / (60 km/t)

t = 45 km / (60 km/t)

t = 60 km / (60 km/t)

 

 


Svar #5
30. september 2012 af StaldTuff (Slettet)

Kan jeg få dig til at skrive en udregning - for med det der går jeg helt sikkert nogle rigtig forkerte tal.. for som jeg forstår det skal jeg sige t = 10 / 60 / 60 ??? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

t = (10 km) / (60 km/t) ≈ 0,17t


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2012 af mathon

 

       t = (10 km) / (60 km/h) = (1/6) h = 10 min


Svar #8
01. oktober 2012 af StaldTuff (Slettet)

Jeg siger: 10/60 = 0,17 for at få det i min så siger jeg: 0,17*100 = 17 min er det korrekt?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

8# Se 7#


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#8

...#7 kan også skrives i SI-enheder på måden:

...t = (10.000m) / (60.000m / 3600s) = 10 min


Skriv et svar til: Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.