Matematik

Stumpe vinkel

30. september 2012 af malmberg93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Punkterne A, B, C og D har koordinaterne A ( -2,3 ), B ( 6,-1), C ( 1,-3 ) og D ( 7,4 ). Bestem den stumpe vinkel, som linjestykkerne AB og CD skærer hinanden under.

Jeg har lavet AB og CD, ved at trække slut- og startpunkts koordinater fra hinanden:
Vektor AB=(6- (-2),-1 - 3)  = (8,-4)
Vektor CD = (7-1,4- (-3)) = (6,7)


Jeg gætter på det er noget med vinkel mellem vektorer der skal bruges? - men blive rimelig forvirret når jeg kigger i min bog. Jeg har set nogle har en meget lignende opgave herinde  (https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=829180) - og kan se de også har lavet den første del, forstår ikke helt hvordan de beregner vinklen ud?

Hjælp? Tak. 


Svar #1
30. september 2012 af malmberg93 (Slettet)

Fandt ud af det 

Vektor AB=(6- (-2),-1 - 3)  = (8,-4)
Vektor CD = (7-1,4- (-3)) = (6,7)
([8,-4].[6,7])/√(8^2-4^2 ) (6+7)^2=169/3=56'3°


Skriv et svar til: Stumpe vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.