Matematik

Reducer

01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Det her er en brøk:

 

8 · a · b3  /  2 · a · b

jeg forkorter med 2 ik?

 

4 · a · b3 / a · b  = 3a · b2

 

Pä forhänd tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Jo, og så med a*b.

Vrøvl: Jeg mente:

4 · a · b3 / a · b  = 4*b2


Svar #2
01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

Tak for svaret.

 

Hvad mener du? Troede det var facit. Skal jeg skrive 3ab2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2012 af hesch (Slettet)

#1 korrigeret


Svar #4
01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

ok, det kan jeg godt se nu..

Det skyldes, at der stär 4 gange a og ik 4a ...?

 

Kan jeg egentlig godt omskrive ved at finde en fælles faktor f.eks. ved at sætte 2 uden for parentes?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2012 af hesch (Slettet)

4a og 4*a betyder det samme:  4a forstås som 4 gange a.

Du reducerer "normalt" ikke ved at sætte f.eks. 2 udenfor parantes. Iøvrigt er 2 ikke en "fælles faktor". For hvad er fælles i:  4*b2 ?  2-tallet er jo en potens, ikke en faktor.


Svar #6
01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

 

Jeg mente i starten, at jeg sætter 2 uden for parentes... men ok det er nok ik muligt sä.

 

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. oktober 2012 af JSmaakjær (Slettet)

(8*a*b2)/2*a*b=4*b

 

8/2=4

a/a=1

b2/b=b

 

Dvs. 4b


Svar #8
02. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

 

Hej..det var nemt at forstä :-)

 

Skulle bare stä b3 og ik b2 .. men tak for svaret :-)

 

 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.