Matematik

Normalvektor

02. oktober 2012 af Moraxus (Slettet)

Hej

 

Jeg har en opgave, som jeg har fået problemer med.

 

Opgaven lyder:

Vis at vektor(-3,2) er normalvektor til linjen l : -3*x-7+2*y = 0

 

Hvad er det man helt skal, altså skal man se om koordinatet går op i l, ved at sige:

 

-3/-3=1 og 2/2=1 så er forholdet ens, men er usikker.

 

Er det nogen der vil hjælpe.

 

På forhånd tak :)

 

Vh. Hans C 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af peter lind

Det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af SuneChr

Ved at isolere y fås koefficienten 3/2 til x , som er linjens hældningskoefficient, og dermed linjens retningsvektor (2 ; 3)

Normalvektoren er da retningsvektorens tværvektor = (- 3 ; 2)

 


Skriv et svar til: Normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.