Matematik

vektorer

02. oktober 2012 af DongBang (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en rigtig hyggelig opgave, som jeg virkelig ikke kan se mig ud af. Og nu tror jeg også jeg har fået stirret mig lidt blind på den. Den lyder sådan:

Et plan α og to punkter A og B er givet ved:

α: 2x+y-z+4=0 ,  A(1,4,3) og B = (5,2,0)

a) Bestem en parameterffremstilling for linien l gennem A og B

b) Bestem koordinaterne til skæringpunktet mellem planet α og linien l

c) Bestem vinklen mellem planen α og linien l

 

Håber virkelig der er nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt vektoren AB som retningsvektor for linien, og benyt for eksempel A som det faste punkt på lnien.

b) Indsæt punktet svarende til parameteren t på linien i planens ligning. Løs den fremkomne ligning i t .

c) Vinklen mellem planen og linien bestemmes som komplementvinklen til vinklen mellem planens normalvektor og liniens retningsvektor.


Svar #2
02. oktober 2012 af DongBang (Slettet)

Kan jeg få lidt mere hjælp?? :) sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke ved fremgangsmåden i #1? Jeg formoder, at du har sat dig ind i begreber som parameterfremstilling for en linie, og hvordan man beskriver en plan i rummet.


Svar #4
02. oktober 2012 af DongBang (Slettet)

Det er et nyt emne som vi har om, og forstår det ikke rigtig... :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men du må da kunne forklare, hvad det er, du ikke forstår? Du bliver nødt til først at sætte dig ind i teorien, før du kan begynde at regne opgaverne.

Ved en parameterfremstilling for en ret linie benytter man et fast punkt Q på linien samt en retningsvektor r for linien . Ethvert punkt P på linien fremstilles da ved en parameter t ved

                        OP = OQ + t·r , t ∈ R .

 


Svar #6
02. oktober 2012 af DongBang (Slettet)

Jeg forstår slet ikke, hvad det er jeg skal, ved slet ikke hvordan jeg skal komme frem til det rigtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal først opstille en parameterfremstilling for linien gennem punkterne A og B. Det fremgår jo af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

#6

Læs teorier først (Andersen11 har givet gode råd). Prøv også at læse nogle eksempler i din bog.

a) Bestem en parameterffremstilling for linien l gennem A og B

A(1,4,3) og B = (5,2,0)

Jeg stjæler lige formlen i #5

          OP = OQ + t·r   

kan omskrives til

       (x,y,z) = (x0,y0,z0) + t·r

Nu til opgave a, og man sætter så ind

        (x,y,z) = A + t·AB

eller

        (x,y,z) = B + t·AB

for de to er parallelle


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.