Matematik

Isolér R1

04. oktober 2012 af anne519m (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg har fået denne opgave

1/R=1/R1+1/R2

og jeg skal isolér R1

på forhpnd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Gange r1 på begge sider, og derefter dele med R.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2012 af 215 (Slettet)

på begge sider. 


Svar #3
04. oktober 2012 af anne519m (Slettet)

Tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2012 af nielsenHTX

#3 husk at gange alle led med R1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den fremgangsmåde kræver jo så yderlige manuipulation med at flytte led og dividere. Division med R er der ingen fordel ved.

Man kan i stedet isolere leddet 1/R1:

1/R1 = 1/R - 1/R2 = (R2 - R) / (R·R2) ,

hvoraf man ser, at

R1 = R·R2 / (R2 - R)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

1/R*R1=1/R1*R1+1/R2

1=1+1/R2

R2=0

Er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er helt galt. Se #5 i stedet. R, R1 of R2 er tre forskellige størrelser.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2012 af nielsenHTX

#6 ja du glemmer netop at gang alle led med R1 og R/R1≠1


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2012 af 215 (Slettet)

#5

Smag og behag?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, der er tale om at isolere.


Skriv et svar til: Isolér R1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.