Fysik

Gnidningskoefficient

05. oktober 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave: "En genstand med massen 350 gram trækkes med konstant hastighed hen over et vandret underlag. Den nødvendige trækkraft er 0,86 N. Vi skal beregne gnidningskoefficienten mellem genstanden og underlaget."

Er der nogen, der kender formlen for gnidningskoefficienten μ ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2012 af peter lind

Den resulterende kraft på genstanden er 0 idet hastigheden er konstant. Det betyder at trækkraften og gnidningskraften er lige store og modsat rettet.


Svar #2
05. oktober 2012 af Solvejens (Slettet)

#1

Der står i min bog, at det skal give 0,25...?


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. oktober 2012 af mathon

 

            vektorligning                          
                                       Ftræk = Fgnid = µ•FN = µ•m•g
           størrelsesligning

                                       Ftræk = µ•m•g

                                      (0,86 N) = µ•(0,350 kg) • (9,81 N/kg)

                                      (0,86 N) = µ•(3,4335 N)

                                      µ = (0,86 N) / (3,4335 N)


                                      µ = 0,25

                                      

                            


Skriv et svar til: Gnidningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.