Fysik

Bevægelse

05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med b'eren?

En bil bremser fra 42 m/s ned til 15 m/s over en strækning på 93 m med konstant acceleration.

a) Bestem accelerationen

fik det til: -8,3 m/s^2

b) Hvor langt kører bilen under nedbremsningen.

strækningen er givet under nedbremsning, hvad menes der så med spørgsmålet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

b) tror du det kan være en skrivefejl og at der menes hvor lang tid tager det?


Svar #2
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

muligt! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja for ellers er svaret vel ligetil. Du kunne også vise om de 93 m er rigtigt

Hvordan har du regnet a) ?


Svar #4
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

brugte formlen:

 

2·a·(s-s0 )=v^2-v02


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

ja, det er jo rigtigt nok. hmm så glem det med at eftervise

Jeg tror der menes tiden.


Svar #6
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

Hvordan kan man vise det? altså at det er 93 m?


Svar #7
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

hvis der så menes tiden, hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det ville jo passe med din formel ligegyldigt hvad så? Ja ?

 

Tiden: Det er et problem med konstant accelaration og du kender starthastigheden og strækningen så noget lign:

s = 1/2at^2+v0*t

med passende fortegn som du selv har antydet.


Svar #9
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

Men hvis jeg bruger den formel du nævnte så får jeg to tider, for det er en andengrads ligning


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja, ville du ikke have bremsetiden?


Svar #11
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

Jo :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jo men så har du den der 2.gradsligning


Svar #13
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

Men burde det give to tidspunkter? for der bliver spurgt om nedbremsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #14
05. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er rigtigt, men fysik og matematik er ikke altid bedste venner, gode er de men ikke bedste.

Her vil det svare til at vi blev ved med at bremse ned, kørte baglæns og ramte punktet igen, så den mindste tid er korrekt.


Svar #15
05. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

Mange Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
06. oktober 2012 af mathon

 

     a)
                                  v2 - vo2         (15 m/s) - (42 m/s)
                           a =  ----------  =     -----------------------    =   -(9/62) m/s2 ≈ - 0,1452 m/s2
                                     2Δs                  2 • (93 m)

 

     b)   Hvor lang tid kører bilen under nedbremsningen?

 
                                    v + vo
                           Δs =  ------- • t
                                        2

                                      2Δs             2•(93 m)           62
                           t =      --------  =    ----------------  =  ---- s ≈ 3,63 s
                                     v + vo         (15+42) m/s       19

    


Svar #17
06. oktober 2012 af mettehave95 (Slettet)

mht. b'eren så er det første gang jeg ser denne formel, kan man bruge andre formler?


Brugbart svar (1)

Svar #18
06. oktober 2012 af mathon

 

          a·t = v - vo

                               Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t

                               Δs = (1/2)·(a·t + 2vo)·t

                               Δs = (1/2)·(v - vo + 2vo)·t

                             
                                         v + vo
                               Δs =   -------- • t   vmiddel • t
                                             2

                             


Brugbart svar (1)

Svar #19
06. oktober 2012 af mathon

 

 

                                         v + vo
                               Δs =   -------- • t  =  vmiddel • t
                                             2


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.