Fysik

Bølgelære

06. oktober 2012 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg har problemer med en delopgave til følgende opgave:

 

En lysstråle med bølgelængden 656,3 nm (rød) og en lysstråle med bølgelængden 546,1 nm (grøn) sendes mod glas under samme indfaldsvinkel i = 45 grader. Glasset har brydningsindekset 1,6007 for det røde lys og 1,6081 for det grønne lys.

 

b) Hvor langt er strålerne fra hinanden, når de har tilbagelagt 5,0cm i glasset?

 

Jeg har allerede bestemt brydningsvinklerne for de to lysstråler således:

 

a) sin(b) = sin(i) / n = sin(45grader) / 1,6007 = 0,441748 = sin^-1(0,441748) = 26,2155 grader   /    sin(b) = sin(i) / n = sin(45grader) / 1,6081 = 0,441748 = sin^-1(0,441748) = 26,0857grader

 

Det er delopgave b jeg har problemer med, så jeg håber nogle kan hjælpe.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Lav en tegning af opstillingen og brug trekantsregning.


Svar #2
06. oktober 2012 af Ristedorte (Slettet)

Vi har to kateter - begge med en længde på 5cm, vi har en vinkel på 26,2155 grader - 26,0857grader = 0,1298grader. Så gælder det om at bruge trekantsrelationerne herfra?


Skriv et svar til: Bølgelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.