Fysik

kondensator

06. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Jeg sidder og læser lidt om kondensatorer, hvor jeg sidder med en opgave hvor jeg ikke forstår facitet..

 

opgaven.

A capacitor with value 5 µF is initially uncharged. Beginning at time t= 0, a  1 mA current flows into its terminals. 

Find the charge in the capacitor after 10 sec have elapsed.

 

Her er Q = 0,01C.

I mit hoved ville udregningen være således

Jeg kan dog bare ikke se hvordan man kan beregne Når man kun kender I og tiden. Formen er vel givet ved

I = C* dv/dt.

.. hvordan får jeg facit som , bogen..


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2012 af peter lind

Strømstyrke = ladning/tid <=> ladning = strømstyrke*tid


Svar #2
06. oktober 2012 af 215 (Slettet)

ladning = strømstyrke*tid <=> 5mA * 10s = 50C? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2012 af NejTilSvampe

5mA * 10s = 50mC

Men hvor får du 5mA fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2012 af NejTilSvampe

I = dQ /dt <=> Q = ∫ I dt

010 1[[mA]] dt = 10mC


Skriv et svar til: kondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.