Matematik

Tredjegrads polynomium, bestem a og b

06. oktober 2012 af akta (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved:

f(x)=a*x3+b*x2

 

Grafen for f har et lokalt ekstremumspunkt i punktet A(2,2)

a)

Bestem konstanterne a og b

ps. Opgaven er uden hjælpemidler

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af peter lind

Der gælder

f(2) = 2

f'(2) =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af mathon

      f{\, }'(2)=3a\cdot 2^2+2b\cdot 2=0

      f(2)=a\cdot 2^3+b\cdot 2^2=2

              \begin{Bmatrix} 12a+4b=0\\ 8a+4b=2 \end{Bmatrix}

              \begin{Bmatrix} 12a+4b=0\\ -8a-4b=-2 \end{Bmatrix}

               


Skriv et svar til: Tredjegrads polynomium, bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.