Matematik

Omregning fra rektangulære til polære koordinater

06. oktober 2012 af humbleways (Slettet) - Niveau: A-niveau

I modsætning til den modsatte omregning har jeg her erfaret, at man ikke altid nødvendigvis kan bruge formlerne r = √(x2+y2) og θ = tan-1(y/x).

Eksempel: 

Omregning fra rektangulære koordinater (-3,4) til polære. 

Jeg har følgende svarmuligheder:

(1) (5,θ), 0 < θ < π/2
(2) (1,θ), π/2 < θ < π
(3) (5,θ), π/2 < θ < π
(4) (25,θ), π/2 < θ < π

Bruger jeg formlerne får jeg: 

r = 2,6 
θ = -53,1

hvilket ikke svarer til nogle af mulighederne. Hvordan kan det være, man ikke kan bruge formlerne? Jeg har prøvet at tegne punktet ind, men synes det er svært at aflæse. 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af peter lind

Der er flere mulige løsninger til tan(θ) = x/y. Du bør bruge cos(θ) = x/r ∧sin(θ)=y/r for at finde θ. Du kan også se på i hvilken kvadrant man er


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2012 af SuneChr

(r ; Θ) = (5 ; 2,4981)       Θ med 4 decimaler

I  2. kvadrant har vi            π/2  <  Θ  <  π


Svar #3
07. oktober 2012 af humbleways (Slettet)

Super, nu er jeg helt med :-) Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Omregning fra rektangulære til polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.