Matematik

Statistik spørgsmål

08. oktober 2012 af Mormor7 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal beregne denne opgave i statistik i excel og kunne godt bruge noget hjælp med det.

Håber der nogen som kan hjælpe.

Dette er opgaven;

 

Baggrund
Det er besluttet at indføre digitale test på MFØ uddannelsen i forskellige fag. I hver test kan der scores fra 0
til 100 points.


Opgave 1 (15%)
Man regner med at skulle have en dumpeprocent på 15% på landsplan.
1. Hvis der på en årgang er 200 studerende, hvor mange kan man så forvente vil dumpe? Argumenter
for dit svar.
2. Hvad vil standardafvigelsen for antal dumpede på en årgang på 200 være? Argumenter for dit svar


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2012 af Larsdk4 (Slettet)

Håber måske dette her link, kan hjælpe dig"  http://www.mat1.dk/statistik_for_gymnasiet_og_hf.pdf


Svar #2
08. oktober 2012 af Mormor7 (Slettet)

Det er super godt.. Kan du evt hjælpe mig nærmere med hvad jeg skal kigge på?

Bare hvilke emne selve spørgsmålene hører under. Så kan jeg prøve at kigge der nemlig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

σ = Standartafvigelse = spredningen angiver altid at 68.27% ligger indenfor intervallet: middelværdi (her 30) ± 1σ.

Hvis man ser testen som en binominalfordeling:

200 forsøg, s = 0.15.

Så skal der altså gælde at P(x>30-σ) - P(x>30+σ) skal give 0.6827

prøv forskellige heltalsværdier af σ, indtil den ca. rammer 0.6827.

Jeg får at σ=5 passer meget godt. (0.6781)

 

 

1- B(200, 0.15, 29-5) - (1 - B(200, 0.15, 29+5)) = 0.6781


Skriv et svar til: Statistik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.