Matematik

Ligningssystem

08. oktober 2012 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har følgende ligningssystem. Hvordan afgør jeg om det har netop 1løsning, ingen løsning eller uendeligt mange løsninger?

2x +2y+3z=1

−2x − 2y − 3z = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to ligninger er ensbetydende med systemet

2x + 2y + 3z = 1

2x + 2y + 3z = 0

Intet talsæt (x,y,z) vil opfylde, at 2x + 2y + 3z både er lig med 0 og lig med 1.


Svar #2
08. oktober 2012 af Figes (Slettet)

Dvs., at der ingen løsning er


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
08. oktober 2012 af Figes (Slettet)

Men hvad så med en som denne?

x−y+z=1

−x + y − z = −1

Er dette så uendeligt mange løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, for den ene ligning er jo blot en omskrivning af den anden, så der er reelt tale om een ligning i tre variable.


Svar #6
08. oktober 2012 af Figes (Slettet)

Okay


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.