Matematik

Andengradsligning

08. oktober 2012 af anders-gastong (Slettet) - Niveau: C-niveau

y= x2-2x-1

Toppunkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om et 2.-gradspolynomium, ikke en 2.-gradsligning.

Hvad vil du vide om toppunktet? Benyt formlen for beregning af toppunktets koordinater.


Svar #2
08. oktober 2012 af anders-gastong (Slettet)

Ja, meget gerne. :)

 


Svar #3
08. oktober 2012 af anders-gastong (Slettet)

Er i tvivl omkring hvordan jeg flytter rundt på tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

"Meget gerne" ? Har du overvejet at slå den op i bogen?

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a))

#3

Så vis, hvordan du har beregnet det.


Svar #5
08. oktober 2012 af anders-gastong (Slettet)

a=1

b=-2

c=-1

er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.


Svar #7
08. oktober 2012 af anders-gastong (Slettet)

tak :)

 

Hvad hvis yet er placeret midt i ligningen, har det nogen betydning?

eks. 2x2+19=y+12X


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Betydning for hvad?


Svar #9
08. oktober 2012 af anders-gastong (Slettet)

fortegn -/+


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg forstår ikke dit spørgsmål.


Svar #11
08. oktober 2012 af anders-gastong (Slettet)

glem det, så

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2012 af katkim

Du skal finde d, diskriminanten, før du kan regne beregne det. og ja du skal bruge fortegnene på værdierne a, b og c. Så det vil se sådan ud:

 

T= (-b/(2a) , -d/(4a))

T= (-(-2)/(2*1) ; -d/(4*1))

T= (2/2) ; (-d/4)

 

Men hvis du ikke har d, kan du ikke komme videre.

 

 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.