Fysik

Spændingsforskel??

08. oktober 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Strømstyrken igennem en brødrister måles til  3,5 A og på  2,0 min. omdanner den  92000 kJ elektrisk energi til varme.
Beregn spændingsforskellen over brødristeren.

- Hvordan løser jeg opgaven? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt P = U·I


Svar #2
08. oktober 2012 af Wihi (Slettet)

 jeg isølerer u og får: 

U=P*1 

... men jeg forstår ikke hvad P er?? Vil du ikke vær sød og forklare? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2012 af peter lind

Du isolerer forkert.

P er effekten


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

P er den effekt, hvormed elektrisk energi omdannes til varme. Den beregnes ud fra oplysningerne i opgaven.

Jeg benyttede symbolet "I" (stort bogstav "i") for strømstyrken, ikke tallet 1.

Isoler U korrekt af udtrykket.


Svar #5
08. oktober 2012 af Wihi (Slettet)

U=P/I 

U=92000 kJ/3,5 A

=26285,71 ??? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. oktober 2012 af hesch (Slettet)

92000 kJ er energien tilført på 2 min. ( 120 sek ).

Effekten  P = 92000 kJ / 120 sek = 767kW ! ! !

Jeg tillader mig at gå ud fra, at der skulle have stået:  92 kJ eller 92000 J i opgaven, altså korrektion:

Effekten  P = 92 kJ / 120 sek = 767W

U = P / I = 767W / 3,5A = 219V


Skriv et svar til: Spændingsforskel??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.