Matematik

- - - = - ???

09. oktober 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej!

Jeg vil gerne høre om der er nogen der kender en eller flere metoder, til opgaver som disse:

Fx.

(-2) - (-5) = 3

eller

4 - (-10) = 6

Hvorfor?

Hvorfor giver det ikke:

1: -7

eller

2: -6 ???

Jeg forstår det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af Casabon

Når man trækker et negativt tal fra et andet tal, er det ligesom at addere (lægge til). Det 2. regnestykke giver ikke 6, men 14, medmindre der skulle stå -4 - (-10).

- (-5) er derfor det samme som +5

- (-10) er det samme som +10


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

1.

(-2) -(-5) = 3 

fordi -(-5) = Minus gange minus 5

Minus gange minus = plus

-2+5 =3


Svar #3
09. oktober 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#1

Ja, jeg mente: -4 - (10) og Tak

#2

Ok, men...

Jeg har jo ikke brugt gange..

 

Er der ikke en "metode"?

 

På gensyn :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2012 af Casabon

Metoden er at - - giver plus. 

Det som #2 forsøger at forklare, er at man i virkeligheden ganger minus ind i parantesen og minus gange minus giver plus.


Svar #5
09. oktober 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Aha!!! Tak!

Det er fordi vi har fået som opgave for, at man skal finde på en "sjov" metode, til - - - = -


Svar #6
14. oktober 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Er der ingen der har en "sjov" metode for det??? :S


Skriv et svar til: - - - = - ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.