Matematik

vektor regning - haster

16. september 2005 af Watergate (Slettet)
Jeg har brug for hjælp

Trekant ABC er bestemt ved punkterne A(-2,1) B(1,5) og C(x,-1)
Bestem værdierne af x om opfylder, at

|AC|( der skal står vektor AC )
= kvadratroden af 40

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2005 af Darwin (Slettet)

rod([-2-x]^2 + [1 + 1]^2)=40

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2005 af fixer (Slettet)

Bestem først vektor AC's koordinater.

AC = (x+2,-2) (eftervis det)

altså er

|AC|^2 = (x+2)^2+4

Men det oplyses at |AC|=sqrt(40). Derfor gælder

40 = (x+2)^2+4

Løs denne andengradsligning. Tænk dig om inden du begynder at anvende færdigsyede formler [Hint : bemærk at 36 = (+/-6)^2]

Svar #3
16. september 2005 af Watergate (Slettet)

okay tak. så kan det være i kan hjælpe mig med denne opgave

(2t-1)*(3-t) + (t^2+t+3)*(2) = 0
= 6t +2t^2+(-3)+t+ 2t^2+2t+6 = 0
= 4t^2 + 9t + 3 = 0
= 4t^2+9t = -3

Kan ikke komme vidre skal find ud af hvad t er... tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du får ikke reduceret helt rigtigt:

(2t-1)*(3-t)+(t^2+t+3)*(2) = 0
<=>
6t-2t^2+(-3)+t+2t^2+2t+6 = 0
<=>
9t+3 = 0

Svar #5
16. september 2005 af Watergate (Slettet)

# 4 Mange tak
= (2t-1)*(3-t)+ (t^2+t+3)*(2)= 0
= 6t -2t^2 + (-3)+t+ 2t^2+2t+6 = 0
= 9t + 3= 0
= 9t = - 3
= t = - 1/3

er det så rigtig

Skriv et svar til: vektor regning - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.