Fysik

Isolere variabel

11. oktober 2012 af fr0000de (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ohms lov
Ohms lov udtrykker sammenhængen mellem elektrisk spænding, strøm og modstand.
Der er altså tre variable. Udtrykket kan fx se sådan ud

U=i*R

hvor
U er spændingen i Volt,
I er strømmen i Ampere, og
R er modstanden i Ohm.

Hver variabel kan isoleres. Vis hvordan
 

Joules lov udtrykker sammenhængen mellem elektrisk spænding, strøm og effekt.
Der er altså tre variable. Udtrykket kan fx se sådan ud

P=U*i

hvor
U er spændingen i Volt,
I er strømmen i Ampere, og
P er effekten i Watt

Hver variabel kan isoleres. Vis hvordan.

Nogle der kan hjæle og eventuelt forklare hvordan man løse opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

U=i*R                U er isoleret 

U/R= I                I er isoleret 

R=U/I                R er isoleret 

 

P=U*i               P er isoleret 

P/i=U               U er isoleret 

P/U=i               I er isoleret. 



 


Svar #2
11. oktober 2012 af fr0000de (Slettet)

takker:)


Skriv et svar til: Isolere variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.