Matematik

punkter mellem funktioner

12. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skæringspunkterne mellem 2 funktioner:

 

f(x) = -x2 + 6x + 1

og

g(x) = x- 2x + 7 

 

Jeg starter med säledes

f(x) = g(x)

dvs.

-x2 + 6x + 1 = x2 - 2x + 7


Jeg løser ligningen og fär :

-2x2 + 8x – 6 = 0

 

Hvordan kommer jeg videre? 

 

Pä forhänd tak :-)

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2012 af SuneChr

Forkort med 2 og løs den reducerede 2.gr. ligning, som har to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2012 af LogR (Slettet)

Du har nu en x-værdi i koordinatsættet til skæringspunktet. For at finde y-værdien skal du bare indsætte 0 på x's plads i en af de funktioner du kender :-))


Skriv et svar til: punkter mellem funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.