Fysik

Lydbølger- stående bølger for strengeinstrumenter

13. oktober 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Jeg skal fremlægge om lydbølger- stående bølger for strengeinstrumenter i fysik.

Jeg ville høre, om der var nogen af jer, der har en ide om hvad jeg kunne fremlægge.

Håber virkelig I kan hjælpe mig, for jeg er forvirret.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Lyd er ligesom lys. Det går nemlig rundt om hjørner. Det kan være interessant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2012 af mathon

 

         for en streng er der knude i hver ende af strengen

              og for grundtonens bølgelængde λ
              gælder

                                            λ   
                                     L = ---
                                            2

                                   
                                      1       1
                                     ---  =  -
                                     2L      λ

                                            v       v
                                      f =  -  =   --
                                            λ       2L

 

       1. overtone
                                              v
                                      f1 =  --
                                               L

       2. overtone
                                             2v
                                      f2 =  --
                                              L
        ..........

       n. overtone
                                             2n-1 • v
                                      fn =  --------
                                                   L


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2012 af mathon

korrektion af #2


 

         for en streng er der knude i hver ende af strengen

              og for grundtonens bølgelængde λ
              gælder

                                                 λ   
                                     L = 1• ---
                                                 2

                                            v
                                     f =  ---
                                           2L

 

 

       1. overtone
                                                   v
                                      f1 = 2 • ---
                                                  2L

       2. overtone
                                                   v
                                      f2 = 3 • ---
                                                  2L
        ..........

       n. overtone
                                                           v
                                      fn =  (n+1) • ---
                                                          2 L


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2012 af mathon

  

    strengens udgående tværbølger interfererer med dens reflekterede tværbølger, hvorved der dannes
    "stående" steder med knuder og buge


Skriv et svar til: Lydbølger- stående bølger for strengeinstrumenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.