Matematik

trekantsberegning

13. oktober 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Håber der er nogen der kan hjælpe med noget trigonometri i den vedhæftede opgave

Vedhæftet fil: trigonometri.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) OA er hypotenuse i hver af de to kongruente, retvinklede trekanter OPA og OQA , hvor i man kender de to kateters længder. Benyt Pythagoras til at beregne |OA|.

b) Bestem vinklen A/2 der er vinkel i hver af de to kongruente, retvinklede trekante OPA og OQA.

c) I den retvinklede trekant ABC finder man let længden |AC| , da man kender |AP| . Man kender vinkel A, så længden |BC| kan bestemmes. Trekantens areal er T = (1/2)·|AC|·|BC|


Svar #2
13. oktober 2012 af solsorten1 (Slettet)

så dvs at |QA| = |OA| og dermed bruger man bare samme oplysninger eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er da ikke korrekt. Derimod gælder |QA| = |PA| . Benyt, at |AP| og r er kateter i den retvinklede trekant, hvis hypotenuse er |OA| .


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

2# QA=PA. De to er vel kongruente, hvor vinkler og sider er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2012 af mathon

 

c)
                                                                                 2tan(A/2)                 tan(A/2)
                 T = (1/2)•a•b = (1/2)•tan(A)•b2 = (1/2) •  -------------- • b2  = -------------- • (20+5)2
                                                                                1-tan2(A/2)              1-tan2(A/2)


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. oktober 2012 af mathon

 

                               tan(A/2) = 5/20 = 0,25

    dvs
                                        0,25
                               T =  -------- • 252 =
                                     1-0,252


Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.