Matematik

Propertionalitet

14. oktober 2012 af pixlki (Slettet)

Jeg har en opgave som går ud på at udfylde de resterende tal i en tabel. Den første tabel er propertionel.

x | 2 | 4 | 10

y | ? | 11 | ?

Og dette er omvendt propertionelt:

x | 3 | ? | 6

y | ? | 14 | 10

 

Hvordan kan jeg regne ud hvad der skal stå på de resterende felter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2012 af mathon

 

           ligefrem proportionalitet
                                                   y
                                                  ---  = k
                                                   x

 

           omvendt proportionalitet
                                                   y • x = k


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. oktober 2012 af mathon

#1


 

           ligefrem proportionalitet
                                                   y
                                                  ---  = 2,75
                                                   x

 

           omvendt proportionalitet
                                                   y • x = 60


Svar #3
14. oktober 2012 af pixlki (Slettet)

Hvad så når jeg skal regne omvendt proportionalitet på x, i dette tilfælde tabellen i det vedhæftede billede?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. oktober 2012 af mathon

 

                                                   y • x = 60

                                                   x = 60/14 = 30/7 = 42/7


Skriv et svar til: Propertionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.