Kemi

Kemi Hjælp :)

15. oktober 2012 af AFG-Z (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan du hjælpe så du sød:)

En bilmotor i drift udvikler carbon monoxid (CO), der er en giftig gas art, med en hastighed på 188 g CO per time. En bil står tændt i en dårligt ventileret garage med dimensionerne: Længde 6,0 m.; Bredde 4,0 m.; Højde: 2,2 m. Temperaturen er 20 C. 

a) Hvad er produktionen af CO i enheden mol per minut. 

b) Hvor lang tid går der før der i garagen eren dødelig koncentration af CO på 1000 ppm (ppm=parts per million, regnet på volumenbasis).

Jeg har fundet følgende i opgave a:

188 g/pr. time 

188 g / 60 min. = 3,133 g/pr. min

3,133 g/pr. min  / (12,01+16)g/mol = 0,112 mol/pr. min.

og i b har jeg fundet følgende:

P = (0,112 mol * 0,0821 (L*atm)/(mol*K) * (20+237,15) K ) / (6*4*2,2) L = 0,051 atm

passer alt dette?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

V(CO)/V(garage)*106 = 1000 ppm <=>

V(CO) =1000*V(garage)/106

V(CO) =nRT/p,      hvor RT/p er en konstant og stofmængden stiger med 0,112 mol/min dvs. vi kan skrive ligningen:

V(CO) = n*k = 0,112 mol/min*t*k,      hvor t er tiden du skal finde, så du får

t = V(CO)/(0,112 mol/min*k) = V(CO) * p / (R*T*0,112 mol/min)

 

Hvis du kender V(garage) kan du finde den krævede V(CO) og hvis du kender trykket p, kan du beregne dig frem til tiden


Skriv et svar til: Kemi Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.