Matematik

For hvilke tal c, har ligningen ingen løsninger?

15. oktober 2012 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har ligningen -2x^2-24+c=0 og ved ikke hvordan jeg bør skrive udregningen op. Ved skrive diskriminanten op som her:

d=(-24)^2-4*(-2)
d=576-4*(-2)

...ved jeg, at jeg kan skrive c som 72 fordi jeg ved at 576-4*(-2)*72 giver nul. Derfor må facit være c>72 for at diskriminanten bliver negativ.

Men det er jo kun fordi jeg har eksperimenteret lidt med det.

Hvordan tror i en lære forventer at man skriver udregningen op?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis det drejer sig om at finde een løsning, gælder det, at d = 0.

Man finder så, at

d = b2 - 4ac = 0 ⇒ c = b2/(4a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2012 af nielsenHTX

din lærer vil forvente du løser uligheden altså

en 2.gradsligning har ingen løsning hvis D<0 altså løs

0>(-24)^2-4*(-2)*c


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

#0

Nu synes jeg, du hellere må formulere dit problem mere konkret bedre fremover, om det er enten en ligning eller ulighed, der er tale om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2012 af Euroman28

hvis man skal finde for hvilke værdier af c der ikke medføre at ligningen ingen løsning har.

hvilket betyder at for c < -72, så har ligningen ingen løsning. 

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: For hvilke tal c, har ligningen ingen løsninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.