Matematik

Hjælp til Dif regning

15. oktober 2012 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man den vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: Matopgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven drejer sig om den logistiske differentialligning, hvor her N(t) betegner antallet af individer til tiden t (målt i døgn) i en population, og det antages, at N(t) er en løsning til

      dN/dt = 0,00013·N·(1000 - N)

og at N = 50 til tiden t = 0 .

a) Man skal beregne væksthastigheden til tiden t = 0, dvs beregn dN/dt til tiden t = 0.

Man skal dernæst bestemme antallet af individer til hvert af de tidspunkter, hvor væksthastigheden er 31 individer pr. døgn. Bemærk, at dN/dt er væksthastigheden. Bestem derfor N, hvor dN/dt = 31 .

Det drejer sig om at indsætte i differentialligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2012 af mathon

................

a)
                      dN
                      ---- = 0,00013·50·(1000 - 50) =
                       dt

 

 

 

                       31 = 0,00013·N·(1000 - N)

                       0,00013N2 - 0,13N + 31 = 0 .............


Skriv et svar til: Hjælp til Dif regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.