Spansk

Lidt spansk problemer?

16. oktober 2012 af Jupit (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder lige med en áflevering og er lidt i tvivl omkring dette: 

Hvis at man skal sige " Når man er i Madrid, skal man også besøge Retiroparken. Her kan man gå en tur gennem parken, læse avisen eller leje en båd og sejle på søen med kæresten.", hvilken bøjning skal man så bruge når at det er "man"? Mit eget bud er: "Cuando se está en Madrid, también tener que visita El Parque de El Retiro.Aquí se pueden darse una vuelta por el parque, leen el periódico o aquilan un barco y navegan en el lago con el novio".

Er det rigtigt eller? Hvad siger I? :=) 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2012 af jbmm (Slettet)

"Cuando se uno está en Madrid, también tener hay que visitar El Parque de El Retiro.Aquí se pueden puede darse dar ('se' skal mun medtages én gang: 'se puede dar' eller 'puede darse') una vuelta por el parque, leen leer el periódico o aquilan alquilar un barco y navegan navegar en el lago con el novio".

'man' kan udtrykkes på flere måder (læs også i din grammatikbog), f.eks.:
1. 'uno' (evt. 'una' hvis en pige) er en neutral form i 3. person ental
2. 'se' (=sig) i en PASSIV sætning i 3. person ental eller flertal afhængig af grundleddet
3. 'hay que' + INFINITIV = man skal (=der er at...)
4. Indikativ (1 og 3 person i både ental og flertal)

I din tekst er der nogle sideordnede led, som alle har fælles grundled, og verbet skal bøjes ens i alle led:
man kan , læse, eller leje og sejle (her er 4 infinitiver på dansk, som også skal være infinitiver på spansk)
 


Skriv et svar til: Lidt spansk problemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.