Fysik

Spændingsfald

17. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har vedlagt en skitse af et elektrisk kredsløb. Min opgave lyder, at jeg skal beregne spændingsfaldet over batteriet i kredsløbet. Og jeg er ikke sikker på, at jeg har gjort det rigtigt.

Jeg ved at resistoren i kredsløbet har R=0,031Ω.

I=12,7A

U1=23,6V

Pæren har en R2=1,86Ω

Det jeg har gjort:

U2=I*R=>

U2=12,7A*0,031Ω=0,39V

U=U1+U2=>

U=23,6V+0,39V=23.99V

Så må spændingdfaldet over batteriet være 23.99V?

Er dette rigtigt? Jeg føler, at jeg har gjort det forkert.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (3)

Svar #1
17. oktober 2012 af peter lind

Det ser godt nok ud


Svar #2
17. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak. :)

kan du forklare mig forskellen på spændingsfald, spændingsforskel og spænding?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Spændingsfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.