Matematik

Bestem forskriften for den omvendte (inverse) funktion f-1

18. oktober 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved forskriften:  .
f(x) = x-1 / 3x+4
Bestem forskriften for den omvendte (inverse) funktion f-1

Nogle der kan hjælpe mig igang med denne opgave? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af JSmaakjær (Slettet)

Husk parenteser ;) 

 

f(x)=(x-1)/(3x+4)

 

Den inverse funktion svarer blot til, at du bytter rundt på tæller og nævner! :) 

((x-1)/(3x+4))-1 = (3x+4)/(x-1) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2012 af mathon

 

                                  x-1
                          y =  ------           x ≠ -(4/3)
                                 3x+4

                          y(3x+4) = x-1

                          3xy+4y = x-1

                          (1+4y) = x-3xy

                          (1+4y) = (1-3y)x
 

                                                1+4y
                           x = f -1(y) =   ------           y ≠ 1/3   
                                                1-3y

dog ofte skrevet
                                                1+4x
                           y = g(x) =      ------          x ≠ 1/3
                                                1-3x

 

                         


        


Svar #3
18. oktober 2012 af Basseluft (Slettet)


Svar #4
18. oktober 2012 af Basseluft (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2012 af JSmaakjær (Slettet)

My bad mindre regnefejl :) 

Det er rigtigt, hvad Mathon skriver! :) 


Svar #6
18. oktober 2012 af Basseluft (Slettet)

Kan ikke helt se hvor du får de " 1/3 " fra marton ?


Svar #7
18. oktober 2012 af Basseluft (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2012 af mathon

   da division ikke er defineret
   med en nævner lig med 0

             må den x-værdi som gør nævnere til værdien o
             ikke medregnes

                                         1 - 3x ≠ 0   

                                          1 ≠ 3x

                                          (1/3) ≠ x

 


Skriv et svar til: Bestem forskriften for den omvendte (inverse) funktion f-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.