Biologi

Fortyndingsrække

18. oktober 2012 af Gratian (Slettet)

Jeg ved normalt godt hvordan man laver en fortyndingsrække , men her skal jeg lave standarder på koncentrationer som ikke har samme interval imellem sig..

 

Jeg har en  stamopløsning på 10 mM

Skal lave standarder med følgende koncentration: (i µM)

500

350

250

100

50

25

10

5

2,5

 

Jeg ville gerne bare udregne volumen til udtagning fra stamopløsningen, men de er jo så små, at mine resultater ikke kan være helt pålidelige når jeg udtager µL ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2012 af mathon


      jeg har en  stamopløsning på 10 mM = 104 µM

koncentrationer/µM     fortyndingsfaktor

     500                                 20

     350                                28,6

     250                                 40

     100                                100

     50                                  200

     25                                  400

     10                                 1000

     5                                   2000              

     2,5                                4000


Svar #2
18. oktober 2012 af Gratian (Slettet)

Ja, den del har jeg også regnet ud... Men lad mig være mere præcis ved at fortælle hvordan jeg har udtænkt det:

 

Min slutvolumen skal være 50 ml

 

50000 µL * 500 µM / 10000 µM = 2500 µL

 

Så hvis jeg tager 2500 µL i 50 ml vand, ryster rigtig godt.. Så skal jeg udtage fra den til næste standard (fortyndingsrække). Så har jeg tænkt mig at gøre følgende:

 

50000 µL * 350 µM / 500 µM      , fordi at koncentrationen nu er 500 µM . Men så giver resultatet 35000 µL . Synes at det lyder voldsomt meget :(

 


Svar #3
18. oktober 2012 af Gratian (Slettet)

Jeg vil bare forstå det... Og evt. forstå hvorfor min udregning er forkert :/

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. oktober 2012 af mathon

 

 
                                 Vstam = (50 mL) • cønsket • (10-4 µM-1)

     


Skriv et svar til: Fortyndingsrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.