Matematik

åndsvag fejl!!!!

17. september 2005 af gorilla (Slettet)
hej...sidder her og kan ikke længere gange paranteser sammen...kan du hjælpe? Her er mit forslag, men det ser ikke ret realistisk ud!

(z^2+4)(z^2-2iz-4)(z^2+2iz-4)

her er det så at:
(z^2-2iz-4)(z^2+2iz-4)=(z^2-2iz-4)^2

Hvilket vil sige at:
(z^2+4)(z^2-2iz-4)^2= (z^2+4)((2z^2)+(4iz^2)+(16)+(2z^2*(-2iz)*(-4))
= (z^2+4)(2z^2+4iz^2+16+16iz^3)
= 3z^2 +5iz^2 + 16z^2 + 16iz^2 + 8z^2 + 16iz^2 + 64 +64iz^3=

Herfra kan jeg ikke overskue det længere...Kan du hjælpe !!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2005 af Therackoo (Slettet)

(z^2+4)(z^2-2iz-4)^2= (z^2+4)((2z^2)+(4iz^2)+(16)+(2z^2*(-2iz)*(-4))
= (z^2+4)(2z^2+4iz^2+16+16iz^3)
= 3z^2 +5iz^2 + 16z^2 + 16iz^2 + 8z^2 + 16iz^2 + 64 +64iz^3=

91+64iz^3+37i*z^2

Mit bud...?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2005 af Therackoo (Slettet)

Hmm..

(z^2+4)(z^2-2iz-4)(z^2+2iz-4) =
(z^2+4)(z^4-4z^2+16) =
z^6+64

Svar #3
17. september 2005 af gorilla (Slettet)

#2 hvad sker der lige der...for det er rigtigt at det giver det du har fået det til, men spørgsmålet er hvordan?

Svar #4
17. september 2005 af gorilla (Slettet)

jeps tak for hjælpen har fattet det! Tusind tak!!!!

Svar #5
17. september 2005 af gorilla (Slettet)

#2 det var ikke til dig!
jeg kan ikke se hvordan du gør det...det er mellemregningerne der ikke klinger på lystavlen...

Svar #6
17. september 2005 af gorilla (Slettet)

jo jo har forstået det:

(z^2+4)(z^2-2iz-4)(z^2+2iz-4) =
(z^2+4)(z^4-4z^2+16) = z^6 - 4z^4 + 16z^2 + 4z^4 - 16z^2 + 64 = z^6+64

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#6

(z^2-2iz-4)(z^2+2iz-4)
=
z^2*z^2+z^2*2iz+z^2*-4-2iz*z^2-2iz*2iz-2iz*-4-4*z^2-4*2iz+-4*-4
=
(z^4-4z^2+16)

Sådan finder du frem til z^4-4z^2+16

Skriv et svar til: åndsvag fejl!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.