Matematik

bestemme vandret stykke imellem to parabelbuer

18. oktober 2012 af Cphjajaja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg håber meget, der er nogen her som gider forklare følgende opgave:

 

En tunnel består af to halve parabelbuer og et vandret stykke, der forbinder toppunkterne. De to parabelbuer har forskrifterne

f1(x) = -x^2+4,   -2 ≤ x ≤ 0

f2(x) = -x^2+8x-12   4 ≤ x ≤6

 

Hvad er ligningen for det vandrette stykke, der forbinder toppunkterne?

 

---

Hvis de to toppunkter skal forbindes af et vandret stykke, skal de vel ligge i samme plan/y-værdi? Men de to grafer, og dermed toppunkterne, befinder sig jo meget langt fra hinanden, i de nævnte x-intervaller.

 

hmmm. håber i kan finde ud af det! tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af mathon

         f1(x) har toppunkt i (0,4)
         f2(x) har toppunkt i (4,4)
 

   toppunkt-forbindelsesstykkets
   ligning                    
                         y = 4         0 ≤ x ≤ 4


Svar #2
18. oktober 2012 af Cphjajaja (Slettet)

mange tak for det. jeg ser nu at min forvirring skyldtes et forkert indstillet koordinatsystem. nu ser graferne i hvert fald rigtige ud.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

f1(x) har toppunkt i (0,4)
          f2(x) har toppunkt i (4,4)
 

   toppunkt-forbindelsesstykkets
    ligning                   
                          y = 4         0 ≤ x ≤ 4
 Nu spørger jeg, er det så meningen at man skal finde x. Og hvis hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

#3 man begynder med at læse hele den oprindelige opgave!


Skriv et svar til: bestemme vandret stykke imellem to parabelbuer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.