Matematik

Vinkelret

18. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Hej igen.

 

Jeg har endnu et problem ang. trigonometri, som jeg virkelig håber, at jeg kan fp hjælp til! :)

Opgave 8,c

 

"Trækronen begynder ved punktet T, hvor afstanden fra A til T er 3,0 m.
Bestem den vinkelrette afstand fra punktet T til jorden."

 

Jeg har endnu engang vedlagt en fil, med tegningen og de mål jeg har udregnet! Håber nogen kan hjælpe mig med opgaven! :)

 

Vedhæftet fil: AC.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den søgte afstand er så

sT = 8,5m·sin(50º) + 3,0m·sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2012 af mathon

|AC| = 6,67386

Vinkel A = 27,3º

Vinkel C = 180º - 27,3º - 50º = 102,7º

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Eller kan man ikke bruge cosiusrelationerne? Er det cosius- eller sinusrelationerne man bruger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter en cosinusrelation til at beregne den manglende side AC. Dernæst kan man benytte sinusrelationerne til at beregne vinkel A og vinkel C i trekant ABC.


Svar #5
18. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

#2

Hvordan fik du vinkel A til at give 27,3 grader?

Da jeg brugte sinusrelationerne, fik jeg vinkel C til at give 76,4 grader?

 

Jeg fandt 'b' ved at bruge cosinusrelationerne.

Derefter fandt jeg C ved brug af sinusrelationerne.

Til sidst regnede jeg A ud, ved at sige 180-50-76,4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man beregner først b = |AC| = 6,67386 . Dernæst har man så af sinusrelationerne, at

sin(A) = sin(B) · a / b = sin(50º) · 4,0 / 6,67386, hvoraf A = 27,331º .

Alternativt har man

sin(C) = sin(B) ·c / b = sin(50º) · 8,5 / 6,67386, hvoraf C = 180º - 77,331º = 102,669º


Svar #7
20. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

#6

Jeg har regnet AC ud ved brug af cosinusrelationerne, og fået samme facit som dig.

Men så har jeg rundet det op til 6,7

I en forrig opgave, har jeg måttet regne vinkel C ud, efter at blive bedt om at regne AC ud:

SinC/c   =   SinB/b       <=>        C = Sin-1 (c * sinB/b)          <=>         C = Sin-1 (8,5 * sin(50) / 6,67386)       <=>      C = 77,3

 

Vinkel A blev jeg ikke spurgt om at udregne i nogen af de udleverede opgaver, så jeg valgte selv at udregne den, ved at sige

 

Vinkel A = 180 - 77,3312 - 50 = 52,6688 = 52,7

 


Svar #8
20. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

#6 Så når du siger 180-77,3, finder du faktisk C2. Altså vinklen til venstre for C?

Hmm. Nu forstår jeg det! Tak skal du have! :)


Skriv et svar til: Vinkelret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.