Fysik

Intensitet

19. oktober 2012 af Gitte321 (Slettet)

Intensiteten svækkes efter: I=100.000*0,983^x 

A) Antal procent intensiteten svækkes af 1 mm af stoffet

I=100.000*0,983^1= 98.300

Hvordan omregner man det til antal procent det svækkes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

Den tilbageværende brøkdel af intensiteten, b, i procent kan beskrives ved formlen:

b = 100%*0,983x

1 mm af stoffet giver en intensitet, der er

b = 100%*0,9831 = 98,3 % af den oprindelige

Antal procent, p, som intensiteten svækkes af 1mm af stoffet, kan så findes ved:

p = 100%-b = 100%-98,3% = 1,7 %

 


Svar #2
19. oktober 2012 af Gitte321 (Slettet)

Mange tak! :) 

Kan det passe at halveringstykkelsen findes såles:

 

X_1/2 = log(1/2) / log(0,983) = 40,43 mm ? 


Svar #3
19. oktober 2012 af Gitte321 (Slettet)

Og hvordan beregner man så hvor stor strålingens intensitet er efter at have paseret 20 mm af stoffer?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

#2

Den generelle formel er:

I = I0*(1/2)x/x1/2                som kan omskrives således

= I0*((1/2)1/x1/2)x

= I0*ax

= 105*0,983x

Dvs. a = (1/2)1/x1/2

<=> log(a) = log(1/2)* 1/x1/2

<=> x1/2 = log(1/2)/log(a)

                = log(1/2)/log(0,983)  - Ja, du har ret

#3 For at beregne strålingens intensitet efter at have paseret 20mm af stoffet, skal du bare sætte 20 mm ind i x's plads

I = 105*0,98320 = 70969


Svar #5
19. oktober 2012 af Gitte321 (Slettet)

Tak for svar:)


Skriv et svar til: Intensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.