Matematik

Beregn vinkel A i retvinklet trekant.

21. oktober 2012 af SofieNielsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en retvinklet trekant abc.

a = 4,5 

Vinkel C = 90 grader

D = 5 (D ligger på BC således at den halverer vinkel A. 

 

Hvad er vinkel A???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Hvis jeg forstår korrekt, at længden D er fra punkt A til punkt (BC/2) eller (a/2), så 

sin(2A) = (a/2)/D

eller sin(2A) = a/(2D)

find A.


Svar #2
21. oktober 2012 af SofieNielsen (Slettet)

D = A/2

 

Men jeg kender jo ikke |BC|, og kan derfor ikke helt se det logiske i at finde A??


Skriv et svar til: Beregn vinkel A i retvinklet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.