Matematik

Differentialligning

21. oktober 2012 af LOl.I.POP (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Beregn den fuldstændige løsning:

y't) + 11t = 11t * y(t)

-------

y'(t) - 11t*y(t) = -11t

 

Så har jeg en 1. ordens diff ligning. Så ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af peter lind

brug panserformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Eller løs den ved separation af de variable

y' = 11t·(y - 1)

∫ 1/(y-1) dy = ∫ 11t dt

ln(y-1) = (11/2)·t2 + c

...


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.