Fysik

transformation! hjælp haster!!

22. oktober 2012 af shila159

hej jeg er en pige i 9.klasse som har brug for en forklaring på hvad en transformer er, og det haster utrolig meget (er til imorgen.) jeg er ikke så god til fysik, så ikke noget med mærkelige ord osv. vel? og helst en forklaring der kommer ind på det hele, eller det meste.

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af mathon

 

          

                      ...du skal vide noget om induktion


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Der står en masse i 9.klasses fysikbog. Læs den.


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. oktober 2012 af mathon

   grundlæggende transformerer man for at mindske energitabet

              
                         Etab = R·Ip2            uden transformation

                         Etab = R·Is2             med transformation
idet
                        Etab = R·Is2 = R·((Np/Ns)·Ip)2 = (Np/Ns)2 • R·Ip2            Ns>>Np
 


Svar #4
24. oktober 2012 af shila159

okay mange tak! :-)


Skriv et svar til: transformation! hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.