Matematik

vektor :P

22. oktober 2012 af flflfllfl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg har fået stillet opgaven: Bestem koordinaterne til de enhedsvektorer, der er parallelle med vektor a. vektor a= (12 5)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af SuneChr

e  =  ± (12 ; 5) / √ (122 + 52)  =  ± (12/13 ; 5/13)                     |e|  =  1  (enhedsvektor)


Svar #2
22. oktober 2012 af flflfllfl (Slettet)

Jeg tror ikke jeg forstår hvad du har gjort #1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

Enhedsvektorer har længden 1. 

Lad os sige din a vektor havde længden 2, så ville en enhedsvektor ensrettet med a være a*1/2, ligeledes hvis den havde længden 5 så ville den ensrettede enhedsvektor være a*1/5, denne formel kan da generaliseres:

e=± a/|a|

Altså at den enhedsvektor der er ensrettet med a er lig vektoren a divideret med sin længde


Skriv et svar til: vektor :P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.