Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Resultatopgørelse vs Likviditet

24. oktober 2012 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

 

Har et spørgsmål hvor jeg skal forklare hvorfor en virksomhed både har brug for en Resultatopgørelse og en likviditetsbeskrivelse.

 

Jeg har skrevet dette indtil videre 

Resultatopgørelse viser indtægter og udgifter i en given periode.

Likviditet er god at have da den fx kan afgøre om virksomheden har råd til betalinger frem ad rettet. Den forklare virksomheden økonomiske situation.

 

Er der andet at tilføje?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2012 af emul0c

Virksomheden i sig selv "behøver" ikek en resultatopgørelse og likviditetsbeskrivelse (~pengestrømsopgørelsen?), det er investorer og stakeholders der behøver det, blot lige for at få det på det rene. Virksomheden i sig selv kan benytte sig af mange andre metoder til at holde styr på disse ting; men omverdenen har brug for en resultatopgørelse, pengestrømsopgørelse og balance, for at kunne vurdere en virksomheds økonomiske situation mv.

Nu ved jeg ikke hvor lang din beskrivelse skal være, men som du selv siger så er Resultatopgørelsen et udtryk for virksomhedens indtægter og udgifter i en given periode, i hvert fald det som er aktiveret i perioden. F.eks. vil et salg af et større projekt kunne indregnes over flere perioder i takt med at projektet bliver færdigt - hvorimod sælges en lille ting (f.eks. fødevarer) så indregnes de i den periode hvor salget har fundet sted.

Likviditetsbeskrivelsen (pengestrømsopgørelsen?) er et udtryk for virksomhedens evne til at afdrage på gæld, kapitalinvesteringer, aktieudbytte mv., og det er altså her man virkelige kan se en virksomheds evne til at drive forretning, det er her det "reelle" overskud finder sted; det vil altså sige det er her man ser om en virksomhed har skabt eller destrueret værdi i løbet af året.


Skriv et svar til: Resultatopgørelse vs Likviditet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.